Frågor & Svar

Här finns några av de frågor som dykt upp vad det gäller de möbler och snickerier som Grunna Snickeri och Design tillverkar.

Leverans och Frakt

Kan jag få möbler och andra snickerier levererade till min hemadress?

Mindre snickerier, kan skickas som paket.  Större snickerier, exempelvis kryssbord, kan levereras inom Höga Kusten till en kostnad av 25 kr/mil. I övrigt är det i dagsläget hämtpris som gäller.

Hur lång är leveranstiden för olika möbler och snickerier?

Målet är att möbler och snickerier ska kunna levereras inom 6-8 veckor. Både kortare och längre leveranstider kan gälla beroende på aktuell efterfrågan för respektive produkt.

Dina egna unika möbler

Vilka egna val kan jag göra när jag beställer?

Jag tillverkar i princip alla möbler och snickerier på beställning, vilket innebär att Du har stor frihet ge Din möbel eller annan beställning ett unikt utseende.  Storlek och färgval görs individuellt för exempelvis kryssbord, utifrån från den grunddesign jag tagit fram.

Varför är inte alla möbler på hemsidan prissatta?

Den enkla förklaringen är att efterfrågan för vissa möbler och snickerier är så stor att tiden inte räckt till att ”produktifiera” exempelvis de populära gungstolarna och några av stolsmodellerna. Om det är någon möbel Du är intresserad av, tveka inte att höra av Dig, så lämnar jag naturligtvis prisuppgifter.

Hantverksmässig tillverkning

Vilka träslag arbetar du med?

Jag använder i princip bara norrländsk gran och fura. Är dessutom intresserad att tillverka möbler av annat träslag om Du exempelvis har eget virke som Du vill använda till en egen unik möbel.

Vilka tillverkningsmetoder används?

Varje möbel och snickeridetalj tillverkas individuellt för hand med hjälp av moderna snickerimaskiner. Några av de tillverkningsmetoder som ger mina möbler en unik design och ett unikt utseende är:

  • Alla möbler och snickerier levereras monterade. Jag använder inga ”IKEA-lösningar” utan alla detaljer är hantverksmässigt fogade vid tillverkningen.
  • Bordsskivor och andra snickerier är fogade med spont till skillnad från andra liknade snickerier på marknaden. Personligen tycker jag att exempelvis bordskivor som är spontade blir både stabilare och snyggare än liknande bord med enklare utformning. Det man bör tänka på är att trä är ett levande material och att möblerna därför ”lever”, Den här typen av möbler kan därför ändras lite beroende på värme och luftfuktighet.
  • En annan tillverkningsmetod som jag använder är strukturering. Strukturering innebär att hyvlat virke borstas så att struktur och utseende efterliknar gammalt återvunnet virke. Vissa mindre sprickor, kvistmärken mm ger borden sitt karaktäristiskt åldrade utseende.

Hur är möblerna och snickerierna behandlade?

  • Mina möbler och snickerier laseras med valfri kulör eller behandlas med vitlut i kombination med handmålning. Inga lacker används, istället används vaxolja, linoljevax eller bivax för efterbehandling. Detta ger möblerna och snickerierna ett både snyggt, tåligt och lättskött utseende.

Hur ska möblerna och snickerierna underhållas?

Skötseltips hittar Du här.

Egna funderingar

Har Du någon egen fundering, använd  gärna nedanstående formulär eller hör av Dig via telefon eller epost.

Meddelande

Din epost adress (obligatorisk)

Skicka fil (valfritt)